Wednesday, June 11, 2014

Nasjonal Pizza Mesterskap Vinner Eataly

Eataly er en pizzeria som ligger på Aker Brygge. Elio Corsi som jobber der vant nasjonal pizza mesterskap 2014 (første og tredje plass) så vi var veldig spent å dra der siste uke.

Restauranten tilbyr en variasjon av pizza som vant konkurranse, samtidig som den som tok tredje plass.

Begge hørtes bra ut men vi bestemte å gå for andre pizza. Kona mi gikk for pizza med samme navn som restauranten (Eataly) med tomtatsaus, kjøttboller og litt blåost.


Pizza smakte godt og selv om jeg vanligvis ikke er glad i blåost på pizza likte jeg pizza-en også, fordi det var bare litt av det.


 Jeg bestilte selv en pizza finocchiona med krem, mozzarella og... fennikelsalami. Hadde ikke hørt om fennikelsalami før men det smakte godt og passet bra med pizzaoveralt.

Sønnen fikk en barna versjon av Prosciutto pizza med skinke og sopp


Den hadde en morsom fisk form. Tomatasausen var søtere enn den som var brukt for vår pizza. Litt bedre for smak for barn men mindre sunn og "smak-ærlig".

Det vi likte:
- pizza smakte godt
- ingredienser var originale
- barn kunne få hvilken som helst pizza fra vanlig meny (bare i mindre størrelse og pris)

Det som var mindre god:
- servicen var ikke helt på topp. Vi måtte vente 5-10 minutter for å få vann (spurte flere servitører som skulle komme "straks"). Allikevel var det ikke så ille som beskrevet i et par omtaler som finnes på nett (som "måtte snakke med sjefen, fikk ikke mer oppmerksomhet etter det, ..."
- barna vogn er ikke tillatt i restauranten. Det er "common practice" i restaurantene på Aker Brygge men det betyr ikke at det er bra regel

Litt om pris: pizza Finocchiona kostet 169 NOK, pizza Eataly 189 NOK og barna pizza 85 NOK. Korrekt pris for området.

No comments:

Post a Comment