Friday, August 23, 2013

Xich Lo: Vietnamesisk restaurant i Karl Johans gate

Kona mi og jeg liker Vietnamesisk mat. Vi har aldri vært i Vietnam men vi har smakt den i Frankrike og i Japan og i både land var det gode opplevelser. Så da vi hørte positive kommentar om Xich Lo, bestemte vi å prøve den.

Restauranten ligger i Karl Johans gate så helt i Oslo sentrum (nær Stortinget). Den er i 4de etasje av en bygging med Nespresso i første etasje. Restauranten er pen og elegant, servitør kom til oss med en gang for å føre oss til et bord. Det var helt i orden med barnevogn: det er heis til restauranten og vi var tillatte til å ta det med oss i restauranten.

Vi fikk også vann selv før vi bestilte noe og vi fikk den følgende etter å ha bestilt for å vente:

Vietnamesisk biff - gave fra restauranten

Den smakte faktisk veldig godt. Vietnamesisk smak kom fra krydrer og selv om det var chili på toppen var den ikke sterk (kona mi tok ut chilli).

For forrett, delte vi en vårrull:

Vietnamesisk Vårrull og Rispapirrull, 87 NOK

Det var faktisk en kombinasjon av 2 stekte vårruller (de vanlige) og en fersk vårrull (i 2 halve) som ikke er fritert (på høyre). Både type vårruller var gode.

Som hovedrett, bestilte kona mi en lam indrefilet med rødvin saus:

Lam indrefilet med rødvin saus, 257 NOK

Den var god også men jeg er usikker om denne er ekte tradisjonell Vietnamesisk mat eller ikke. Jeg gikk for Andebryst a la Xich Lo:

Andebryst a la Xich Lo, 257 NOK

Ande var mør med en delikat smak. Sausen var god men litt sterk, spesielt etter en stund. Jeg var ikke imponert av sjampinjongene (smakte ikke så mye).

Begge retter kom selvfølgelig med ris:

Smakfullt ris, inkl i hovedretter 

Prisene var litt høyt men restauranten ligger jo midt i sentrum. Service var greit. Alt i alt, var det en god opplevelse, spesielt for tradisjonelt vietnamesisk maten.

No comments:

Post a Comment