Thursday, November 20, 2014

Blue Elephant Oslo: en fin liten Thai restaurant

"Blue Elephant" er navnet til en restaurant gruppe som serverer raffinert Thai cuisine i en luksus atmosfære. Du kan finne slike restauranter i London eller København for eksempel. Da vi hørte om en Blue Elephant restaurant i Oslo vurderte vi om den var en del av denne restaurant-gruppen også og bestemte å besøke den.


Restauranten er faktisk ikke en del av gruppen. Den er liten og mer vennlig. Den ligger forresten nær Solli, bak Niels Juels gata.


Som forretter, bestilte jeg en glass nudel salat.

Thai Glass Nudel Salat, 149 NOK

Den smakte veldig bra. Både kona mi og jeg likte den mye. Nudlene var litt varme (jeg hadde ikke hatt varme nudler i en salat før), chili mengden passet oss veldig bra (bare litt sterk) og hele retten hadde en god del citrus smak. Deilig. Den var også servert med ris og den eneste jeg angrer med denne retten er at den var veldig stor og jeg var mett med den (skulle ikke ha bestilt hovedrett i tillegg). 

Kona mi bestilte vårruller. 

Springrolls, 69 NOK

Ingenting galt med dem men hun ble litt skuffet fordi hun hadde besøkt nettsiden til restauranten og der så de utrolig bra ut. Her var det bare en vanlig presentasjon. Dressing var også litt for søt for henne.

Vår barn var ikke så sulten så vi bestilte ikke forrett til ham. Også restauranten har ikke barnemeny så vi bestilte det som vi trodde ville passet best: stekt ris.

Stekt Ris, 135 NOK

Problemet var at serverings dama sannsynligvis ikke ga beskjed til kokken at denne var til et barn og risen kom med en god del pepper på den. Litt for mye selv for meg så altfor mye for et barn (sønnen er 4). Litt dumt fordi den smakte bra ellers.

Kona hadde en grønn karri som hovedrett.

Green Curry, 135 NOK

Smakte bra, ikke for sterk, ikke for søt men kanskje litt for flytende.

Jeg hadde stekt nudler selv.

Pad-Se-Ew (stekt nudler), 145 NOK

Retten så litt mørk ut men smakte egentlig bra. Litt søt men ikke for mye, takker sitrus juice.

Servicen var bra og vennlig. Da vi kom til restauranten var vi de eneste kunder så alt kom veldig fort men etter oss kom mange personer omtrent samtidig og da ble det mer ventetid for dem (kjøkkenet er ikke så stort).

Så alt i alt, unntatt en manglende barnemeny (eller mer barnevennlige opsjoner) er Blue Elephant en fin liten restaurant.

No comments:

Post a Comment